Linkuri accesibilitate

Violeta Ivanov (Partidul Șor)


Violeta Ivanov
Violeta Ivanov

Violeta Ivanov este deputat în Parlament de mai bine de un deceniu, fotoliu pe care și l-a asigurat schimbând mai multe partide.

Între 2007-2009, a deținut funcții în guvern – a fost viceministru, apoi ministru al ecologiei, o scurtă perioadă, în cabinetul Tarlev-2, portofoliu ce i-a revenit ulterior și în ambele cabinete Greceanîi. Este specialistă în ingineria și diplomația mediului, cu studii la Harkov și Geneva, iar în 2018 obține titlul de doctor în științe geonomice cu o teză dedicată apelor de suprafață și aridizării climei din Republica Moldova.

Violeta Ivanov a intrat în legislativ în aprilie 2009 pe listele Partidului Comuniștilor. Timp de un an a fost lidera fracțiunii, până în decembrie 2015, când în urma crizei din PCRM a anunțat că formațiunea nu o mai reprezintă și că o părăsește împreună cu alți 13 deputați comuniști. În 2017, aderă la Partidul Democrat. În luna mai anul acesta însă Ivanov îi părăsește și pe democrați pentru a adera la Partidul Șor, care îi oferă o funcție de conducere - cea de vicepreședintă a fracțiunii parlamentare a partidului.

Ivanov declară presei că a ales să adere la Partidul Șor deoarece numai acesta face lucruri bune și că nu este deranjată că liderul său Ilan Shor a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și jumătate de închisoare, pentru implicare în furtul miliardului. În iunie, Violeta Ivanov a fost printre parlamentarii care au aprobat Declarația privind condamnarea faptelor de traseism și corupere politică a deputaților.

Pe 6 septembrie, Partidul Șor o desemnează pe Violeta Ivanov drept candidată la funcția de șef al statului, anunțul fiind făcut online de însuși liderul formațiunii, care nu poate candida el însuși, așa cum are un dosar pe rol și lipsește fizic din R Moldova, chiar dacă se declară nevinovat.

„Sunt sigur că Moldova se va transforma într-o mică Singapore”, declară Ilan Șor, care laudă calitățile deputatei, vorbind de pe un ecran imens pentru a sugera astfel că este prezent în sala de conferințe. Prezența iluzorie a lui Șor este creată, de altfel, și prin declarațiile repetate ale membrilor formațiunii sale, inclusiv ale lui Ivanov, care subliniază ades că Șor este „prezent, este aici și coordonează situația”.

În vârstă de 53 de ani, Violeta Ivanov este întotdeauna atentă la ce îmbracă, fiind ades vânată de jurnaliști pentru ținutele sale.

Previous Next

XS
SM
MD
LG