Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Spicuiri din agenda internă și internațională a zilei la Radio Europa Liberă.

La Chișinău, Comisia Electorală Centrală prezintă, într-o conferință de presă, rezultatele preliminare ale turului doi de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Asociația Promo Lex, principala organizație a observatorilor electorali naționali, prezintă rezultatele unei numărători paralele a voturilor și un raport de monitorizare a desfășurării alegerilor.

Va face o declarația preliminară despre desfășurarea turului doi de scrutin al prezidențialelor moldovene și misiunea observatorilor internaționali sub egida Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului.

Câteva repere din agenda internațională:

Liderii europeni se întâlnesc la Berlin, la un summit informal, pentru a discuta despre relația Uniunii Europene cu China.

La Geneva, oficiali ai Națiunilor Unite și ai Organizației Mondiale a Comerțului discută cu miniștri din țările membre, la o reuniune virtuală, despre măsuri de refacere economică sustenabilă după pandemia de COVID-19.

Secretarul de stat american Mike Pompeo continuă un turneu în Europa și Orientul Mijlociu pe care l-a început, în Franța, unde se întâlnește astăzi cu președintele Emmanuel Macron.

Este marcată Ziua internațională pentru toleranță.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG