Linkuri accesibilitate

Dosarul Şor. Când ne lămurim?


Ilan Șor (dreapta) serbând Ziua Victoriei la Chișinău, 9 mai 2019

Ce fel de judecători avem noi? Şi îşi merită aceştia pensile babane dacă nu pot duce la bun sfârşit examinarea unui dosar important?

Dosarul Șor. Când ne lămurim?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:16 0:00
Link direct

În deja îndepărtatul an 2017, Ilan Şor fusese condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va fi definitivă. Ei bine, poporul aşteaptă mai bine de trei ani verdictul definitiv şi se pare că va mai aştepta mult şi bine. Verdictul definitiv nu se mai aude.

Colac peste pupăză, săptămânalul „Ziarul de Gardă” scrie că Curtea de Apel Cahul a suspendat examinarea dosarului lui Ilan Șor începând cu 21 decembrie. Suspendarea este valabilă până la pronunțarea Curții Constituționale asupra excepției de neconstituționalitate, înaintată de către avocații acestuia. Judecătoarea care mai bine de doi ani și jumătate a examinat acest dosar, ea fiind și raportor, ar putea pleca din sistem, o cerere în acest sens urmând a fi examinată de magistrații Consiliului Superior al Magistraturii.
Şi acum ce se va întâmpla? Va fi invitată o nouă judecătoare care să înceapă o nouă examinare a dosarului? Dar la ce bun s-a chinuit doamna sus-pomenită tocmai doi ani şi jumătate? Ca acum să dea bir cu fugiţii? Unde-i logica?
Şi cu Plahotniuc, şi fără Plahotniuc, dosarul Şor nu mai are o finalitate. Şi te întrebi: dar ce ţară e asta în care dosarul unui mic oligarh controversat e lăsat în coadă de peşte? Ce fel de judecători avem noi? Şi îşi merită aceştia pensile babane dacă nu pot duce la bun sfârşit examinarea unui dosar important? Stimabililor, noi câţi ani mai trebuie să aşteptăm ca să ne lămurim? Se vede că până o să pronunţaţi verdictul va apărea şi în Chişinău un parc de distracţii după asemănarea Orhei Land-ului…

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG