Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul de Gardă”


Invitata rubricii este Milena Onisim.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00
Link direct

„În ediția din 14 ianuarie a Ziarului de Gardă citiți despre cum pădurea Durlești, situată la doi pași de Chișinău, este ciopârțită sub ochii autorităților, iar în locul copacilor „răsar”, peste noapte, construcții din beton armat, chiar dacă în păduri sunt permise doar construcții ușor demontabile. Miza și interesul celor care toarnă beton în pădure este enorm: prețul unei case în această zonă poate ajunge și la 200 de mii de euro. În prezent, în pădurea Durlești sunt puse deja bazele pentru șapte imobile, însă locuitorii din zonă se tem că toată pădurea va fi distrusă și folosită în scopuri imobiliare.

Tot mâine, citiți despre fotbalul moldovenesc, care, în ultimul deceniu, a fost zguduit de mai multe scandaluri de corupție, dar pedepsele, într-un final, au fost mai mult simbolice și nu au vizat persoane cu greutate. În contextul celui mai recent dosar de corupție făcut public de organele de drept la începutul lunii decembrie 2020, ZdG a făcut o incursiune în istorie, a analizat documente și face o retrospectivă sumbră a finalității celor mai răsunătoare dosare de corupție din fotbalul moldovenesc din ultimii 10 ani.

Tot joi, citiți despre victoria în instanțele naționale pentru unul dintre cei șapte profesori turci expulzați în 2018. Magistrații Curții de Apel Chișinău au emis o decizie prin care obligă Biroul Migrație și Azil (BMA) să acorde statut de refugiat unuia dintre profesorii turci expulzați în toamna anului 2018 de pe teritoriul R. Moldova.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG