Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul”


Invitata rubricii este Tatiana Tesliuc.

„Pentru câinii fără stăpân din orașul Călărași, primăria va scoate „din buzunar” nu mai puțin de 80 de mii de lei pentru 2021. După nenumărate plângeri din partea localnicilor speriați de haitele de câini ce împânzise orașul, autoritățile călărășene au decis să se implice. Astfel, primăria a încheiat un contract cu un centru specializat din capitală, unde sunt duși câinii maidanezi prinși pe străzile orașului. Odată ajunse la Chișinău, animalele sunt sterilizate, li se pune o crotalie la ureche, sunt vaccinate, iar după câteva zile de reabilitare, acestea sunt aduse și lăsate în voie pe străzile din Călărași. Potrivit lui Vladimir Susarenco, viceprimarul orașului, deja 20 de maidanezi din oraș au fost sterilizați de la începutul anului. „Statistica arată că avem cam 80 de câini fără stăpân care s-au aciuat prin diferite regiuni ale orașului Călărași. Ne-am propus totuși îngrijirea a 100 de câini pentru acest an”, ne-a comunicat viceprimarul. Astfel, primăria va scoate din buget nu mai puțin de 80 de mii de lei pentru 2021.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:02 0:00
Link direct

Raionul Ungheni are o hartă digitală. Ravene, bazine acvatice, sirene electrice, pericol de alunecări de teren, risc de inundații, adresele instituțiilor de educație – toate acestea sunt inserate într-o singură hartă digitală. E nevoie doar de un singur click și obții, într-un timp scurt, informații, date concrete, cifre despre localitățile cu risc sporit de eventuale calamități naturale și a dezastrelor tehnogene. În componența acestei hărți intră 101 pagini, ce se regăsesc informații pe diferite domenii, specificul fiecărei zone, dar și detalii despre fiecare regiune în parte. „Scopul acestei hărți a fost digitalizarea hărților deja existente, accesibilitatea lor atunci când se fac întruniri, dar și a oferi publicului cointeresat acces la informații pe diverse domenii”, afirmă Violeta Petre, directoarea Centrului Raional de Resurse și Atragere a Investițiilor din Ungheni. Harta conține o conglomerație de informație structurată, special creată pentru facilitarea activității Punctului Teritorial de Dirijare din cadrul Direcției Situații Excepționale.

În curând, Ungheniul va avea o comunitate a super-femeilor. Asta, datorită Proiectului „Femeia modernă – femeia care inspiră”, care va fi implementat de Grupul de Inițiativă a Comunității mămicilor din Ungheni, cu suportul financiar al Uniunii Europene. Echipa proiectului își dorește ca vocea femeilor să fie auzită tot mai tare. În acest scop, va încerca să le ajute să se implice cât mai mult, astfel contribuind la sporirea șanselor de afirmare a femeilor din diferite grupuri, inclusiv femei tinere, reprezentante ale minorităților etnice, femei cu dizabilități, tinere mămici din municipiul Ungheni și localitățile adiacente: Zagarancea și Valea Mare. „Prin intermediul acestui proiect și activitățile pe care le vom realiza vrem să le ajutăm să-și conștientizeze potențialul, valoarea lor atât pentru familie, pentru societate, cât și pentru ele însele. Ne propunem să le încurajăm să se implice mai activ în luarea deciziilor”, a explicat Marina Atamuratov, coordonatoarea proiectului.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG