Linkuri accesibilitate

Vine salariul mediu de 15 mii de lei?


Vine salariul mediu de 15 mii de lei?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:33 0:00

Suntem bombardaţi acum cu multe promisiuni de către partidele dornice de fotolii parlamentare. Mi-a atras atenţia una mai cu seamă. Un partid influent-puternic promite că salariul mediu în Republica Moldova va ajunge la 15 mii lei (adică la circa 695 Euro). Acum salariul mediu este de circa 375 Euro, dar partidul influent-puternic ştie cum să-l mărească aproape de două ori.

Va reuşi oare minunea partidul influent-puternic? Mă îndoiesc foarte mult

Îi mulţumesc partidului cu pricina pentru această promisiune frumoasă. Într-adevăr, ea e în măsură să ne încălzească, să ne aţâţe imaginaţia. Altă viaţă am avea în RM cu un salariu mediu de 15 mii de lei, fără doar şi poate. Dar îmi amintesc bine că asemenea promisiuni, despre salarii medii umflate în mod miraculous, eu unul tot aud de ani de zile, din zorii tranziţiei. Şi nici una din aceste promisiuni nu a fost îndeplinită. Nici una. Va reuşi oare minunea partidul influent-puternic? Mă îndoiesc foarte mult. Să faci aici un asemenea salariu mediu nu e totuna cu a amenaja un părculeţ. E vorba de sume colosale pe care nu înţeleg cum economia moldovenească le poate genera. Sincer, chiar aş fi curios să văd cum ne face asemenea salarii partidul influent-puternic. Poate ia vreo 51 de mandate ca să vedem cum minunea devine realitate.

Şi alte partide, de altfel, ne promit salarii mărite. Le mulţumim tuturor pentru grijă, fireşte. Dar, înainte să ne aducă această mare bucurie, n-ar strica toate să se unească în dorinţa de a curma evaziunea fiscală, de a returna miliardul furat, de a stârpi orice fel de mişmaş. Faceţi asta mai întâi, stimaţi politicieni dornici de fotolii parlamentare, faceţi legea să fie respectată aici, faceţi toţi să-şi plătească impozitele, şi abia apoi măriţi considerabil salariul mediu. De fapt, dacă veţi asigura supremaţia legii, s-ar putea nici să nu mai fie nevoie de mărirea voastră. Salariul mediu ar putea să crească de la sine.

XS
SM
MD
LG