Linkuri accesibilitate

Arhiva Europei Libere: un an de la revolta de la Brașov din 1987 (II)


Demonstrația anticeaușistă de la Brașov, 15 noiembrie 1987
Demonstrația anticeaușistă de la Brașov, 15 noiembrie 1987

Ediția din 17 noiembrie 1988 a emisiunii „Actualitatea românească” a fost dedicată în întregime și ea aniversării unui an de la revolta muncitorilor de la Brașov din 15 noiembrie 1987.

Arhiva Europei Libere: un an de la revolta dela Brașov din 1987 (II)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:36:30 0:00

Emil Hurezeanu: „La microfon Emil Hurezeanu. Stimate ascultătotare, stimați ascultători aniversăm și astăzi Brașovul lui 15 noiembrie 1987. Vom asculta noi corespondențe din orașele Europei, unde la 15 noiembrie [1988] au avut loc demonstrații și alte acțiuni de solidarizare cu românii, de condamnare a dictaturii ceaușiste. Azi, corespondențe telefonice din Paris, Londra, Amsterdam și Haga, Copenhaga și Stockholm. (...)

Vom asculta apoi o nouă mărturie despre demonstrația de la Brașov, mărturia unui participant, a unui brașovean. Încheiem emisiunea cu a doua parte a unei discuții pe care am început-o luni cu Mihnea Berindei, vicepreședinte al Ligii pentru apărarea drepturilor omului în România, cu sediul la Paris. Tema va fi tot Brașovul, semnificațiile demonstrației de la 15 noiembrie 1987. (...) Le mulțumesc tuturor corespondenților care din cele mai diferite colțuri ale Europei ne-au informat în aceste zile despre efectul „Brașov”, la un an de la marea demonstrație muncitorească anti-ceaușistă.

Și acum vom parcurge drumul invers, adică de la efect la cauză, avem adică în următoarele minute posibilitatea de a participa din nou la demonstrația muncitoriloe brașoveni de la 15 noiembrie prin intermediul mărturiilor unei participante. Ea ne-a vizitat la câteva zile de la demonstrație, anul trecut în noiembrie, fiind primul martor ocular al acestei demonstrații cu care s-a stat de vorbă în Occident. La rugămintea interlocutoarei noastre, mărturiile ei înregistrate pe bandă de magnetofon au fost transcrise și vor fi citite acum de Ioana Măgură-Bernard.”

[...]

XS
SM
MD
LG