Linkuri accesibilitate

Spre un nou lockdown, cu paşi viforoşi!


Satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, 17 octombrie 2021
Satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, 17 octombrie 2021
Spre un nou lockdown, cu paşi viforoşi!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00
Link direct

Confruntarea PAS vs Stoianoglo o să ni se pară în curând lipsită de importanţă. Şi asta deoarece numărul celor infectaţi şi morţi din cauza Covidului creşte pe mică de ceas. Moldovenii şmecheri, şi ei se mai cred şmecheri în continuare, nu prea au vrut să se vaccineze, unii şi-au tras certificate de vaccinare false, alţii sfidează ostentativ normele antiepidemice şi, iată, urmarea acestui comportament infantil-iresponsabil este că ne îndreptăm cu paş viforoşi spre un nou lockdown. Da, da, aţi auzit bine, mergem spre un nou lockdown şi se pare că va fi unul foarte real.

E evident că guvernanţilor nu le trebuie acest nou lockdown, dar atunci când o să înceapă a muri peste 35-40 de oameni pe zi, când numărul infectaţilor va creşte şi mai mult, va exista doar o singură opţiune, carantina. Iar cei care nu au vrut să se vaccineze, cei care ignoră normele antiepidemice vor fi, de fapt, creatorii lockdownului. Din cauza lor va trebui să stăm ascunşi prin casele noastre. Şi, cum e lesne de presupus, chiar cei care nu s-au vaccinat şi care au potenţat această situaţie vor fi cei mai nemulţumiţi de carantină, vor striga în gura mare că drepturile le sunt lezate, că ei jinduiesc libertatea. Libertatea lor, aşa cum o înţeleg ei, e mai presus de libertatea noastră, a oamenilor care ne-am vaccinat, chiar dacă am avut temeri.

Mi se pare de domeniul evidenţei, dacă nici acum, în ceasul al doisprezecelea, moldovenii nu se vor vaccina, lockdownul va fi inevitabil, iar suferinţele vor curge gârlă. Asta am vrut, nu? Asta vom avea. Pregătiţi-vă, concetăţeni, vin zile grele…

XS
SM
MD
LG