Linkuri accesibilitate

Decese descoperite după luni de zile


Imagine generică
Imagine generică
Decese descoperite după luni de zile
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00

Miercuri seara, Ministerul Sănătăţii, ca de obicei, ne-a spus cum stăm cu pandemia. Iar faptul, mai năucitor ca oricând, a fost informaţia că în cursul zilei muriseră de Covid tocmai 60 de oameni! Toată presa s-a apucat să difuzeze această cifră şi s-o comenteze. Mulţi erau speriaţi de atâtea decese. Însă peste câteva ore Ministerul Sănătăţii a făcut o precizare: cică 9 persoane din cele 60 decedate muriseră în realitate cu luni în urmă, iar moartea lor a fost abia acum descoperită. Ciudată situaţie, nu? Unde mai pui că, precum a spus Ministerul, mai sunt şi alte decese de Covid neînregistrate.

Era bine dacă Ministerul nu se grăbea, dacă se lămurea şi nu îi băga pe cei 9 morţi cu luni în urmă în bilanţul zilei de miercuri. Căci făcând asemenea gafe, alimentezi tot soiul de reflexe nepotrivite în toate taberele. E normal să avem în faţă starea reală a lucrurilor, cifrele adevărate. Fireşte, întrebarea care se impune acum e asta: dar cum a fost posibilă această scăpare? Cum aşa? Cum au fost trecute cu vederea aceste decese? Haideţi să ne lămurim totuşi, să vedem câţi oameni au murit în realitate din cauza Covidului.

E o perioadă extrem de complicată acum, peste pandemie se se vor suprapune imediat problemele de natură financiară, scumpirile care vor veni după majorarea tarifului la gazele naturale. Avem puţini moldoveni vaccinaţi şi acum ar fi nevoie să facem ceva pentru a-i convinge să se vaccineze pe cei care ezită. Dar făcând gafe de felul celei sus-pomenite doar subţiem încrederea oamenilor în insitituţiile medicale…

XS
SM
MD
LG