Linkuri accesibilitate

Zelenski în Parlamentul României: „Vor să ocupe Odesa, de acolo e doar un pas până în Moldova”


Adresându-se Parlamentului României, președintele Ucrainei Volodimir Zelenki, a pledat din nou pentru impunerea de sancțiuni economice și mai drastice Rusiei, a cerut mai mult ajutor militar pentru Ucraina și a avertizat că Ucraina nu este singura țintă a Rusiei în actualul război.

AUDIO: Volodimir Zelenski se adresează legislativului de la București:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski avertizează că Moldova ar putea fi următoarea țintă a Rusiei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:51 0:00

Republica Moldova ar putea fi următoarea: „Vor să ocupe Odesa, de acolo este un pas până în Moldova” a spus Zelenski. „Tebuie să apărăm statalitatea Moldovei”, a adăugat șeful statului ucrainean, reamintind că „să aperi securitatea Ucrainei înseamnă să aperi securitatea Europei”.

Așa cum a făcut în decursul întregului maraton de discursuri ținute în fața multor parlamente naționale, începând cu Congresul american, și de această dată Zelenski a făcut o paralelă între soarta țării sale și cea țării căreia i se adresează: în cazul României, a reamintit de revoluția sângeroasă din decembrie 1989, singura cale găsită de români pentru a înlătura un regim criminal. La fel, ucrainenii încearcă acum să oprească crimele comise de conducerea de la Moscova, a afirmat Zelenski,

„Împreună trebuie să-i oprim pe acești oameni care cred că li se permite orice. Oameni care comit un genocid ]n Europa”, a spus Zelenki, referindu-se în detaliu la masacrul civililor de la Bucea, care se presupune că a fost comis de trupele ruse.

Președintele ucrainean a cerut din nou impunerea de sancțiuni economice și mai drastice, care să ducă la o izolare totală a Rusiei, și a cerut mai mult ajutor militar pentru țara sa.

XS
SM
MD
LG