Linkuri accesibilitate

Ce conține pachetul de ajutoare suplimentare americane pentru Ucraina?


Administrația Biden a anunțat că trimite un ajutor suplimentar de securitate în Ucraina în valoare de un miliard de dolari, în condițiile în care agresiunea rusă împotriva țării a intrat de-acum în cea de-a șasea lună.

Ce conține pachetul de ajutoare suplimentare trimis de SUA în Ucraina?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:18 0:00
Link direct

Acest anunț survine la câteva luni după ce Kremlinul și-a anunțat intenția de a anexa noi teritorii în sudul și estul Ucrainei. Lupta pentru regiunile din estul Donbasului – Luhansk și Donetsk – a inaugurat cea de-a două fază a războiului. Rusia susține că deține controlul în Luhansk, dar în Donetsk, luptele continuă. Noul ajutor de adaugă celui de 550 de milioane de dolari, anunțat la începutul lunii. El include noi transporturi de muniție, echipamente și armament ca și muniție pentru lansatoarele mobile de rachete HIMARS.

Muniție va fi obținută de ucraineni și pentru Sistemele Avansate Sol-Aer (NASAMS), care pot lovi ținte la peste 150 de km distanță. Între echipamentele furnizate se numără vehicule blindate pentru tratament medical, sute de sisteme de protecție anti-tanc AT4 și 1,000 de proiectile împotriva transportoarelor blindate, Javelin.

De la începutul conflictului rușii au avut între 70 și 80 de mii de morți și răniți

De la începutul războiului, administrația Biden a alocat ajutor de securitate pentru Ucraina, în valoare de 9,1 miliarde de dolari – a declarat adjunctul ministrului apărării Colin Kahl. Acesta a spus că lupte aprige sunt în desfășurare în estul și sudul Ucrainei dar că moralul ucrainenilor este mult mai ridicat decât cel al rușilor. Kahl a arătat că de la începutul conflictului rușii au avut între 70 și 80 de mii de morți și răniți, cifră remarcabilă, dacă ținem cont de faptul că forțele ruse nu au dus la îndeplinire nici unul dintre obiectivele inițiale ale lui Putin.

„În fiecare fază a conflictului ne-am concentrat să oferim ucrainenilor ce au nevoie, depinzând de condițiile în schimbare de pe teren” – a spus adjunctul ministrului american al apărării, continuând.” Lucrăm intens pentru a acoperi cererile prioritare de securitate ale ucrainenilor, furnizând armament din stocurile Statelor Unite, când sunt disponibile și facilitând livrarea de arme de către aliați”.

XS
SM
MD
LG