Linkuri accesibilitate

Dincolo de știri | Proiectul legii „Magnitsky-Moldova” ca scut și spadă împotriva oligarhilor autohtoni?


Jurnalistul Europei Libere Alexandru Canțîr și analiștii Igor Boțan și Nicolae Negru, înregistrând un nou episod al podcastului „Dincolo de Știri”.
Jurnalistul Europei Libere Alexandru Canțîr și analiștii Igor Boțan și Nicolae Negru, înregistrând un nou episod al podcastului „Dincolo de Știri”.

Sancțiuni britanice, după cele americane, și față de oligarhii fugari din Republica Moldova. De ce, însă, o lege „Magnitsky-Moldova”, pe cale de a veni cu acest prilej, dă, dar nu pune și-n traistă? Ar putea ajunge un oligarh în căutarea partidului pierdut? Și va plăti oare Gazprom și el vreodată?

Europa Liberă pune în context și explică principalele știri ale săptămânii cu ajutorul a doi dintre cei mai cunoscuți analiști de la Chișinău, Igor Boțan și Nicolae Negru, într-un nou episod al podcastului „Dincolo de Știri”.

Proiectul Legii „Magnitski-Moldova”ca scut și spadă împotriva oligarhilor autohtoni?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:32:00 0:00

Temele noului episod, difuzat pe 16 decembrie:

  • Guvernul Marii Britanii i-a sancționat și el, după cel al Statelor Unite, pe oligarhii moldoveni fugari, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, iar la Chișinău Ministerul Justiției a anunțat o „lege Magnitsky” pentru aplicarea sancțiunilor pe plan intern.
  • Comisia de la Veneția își va face cunoscută, la sesiunea sa plenară de vineri și sâmbătă, opinia privind scoaterea în afara legii a Partidului „Șor”.
  • Un nou sondaj de opinie făcut de Institutul Republican Internațional Moldova sugerează că numărul celor care doresc aderarea Republicii Moldova la UE este majoritar și de două ori mai mare decât al celor care se împotrivesc
  • Chișinăul intenționează să dea în judecată concernul rus Gazprom acuzat de încălcarea contractului de livrare a gazelor și provocarea artificială a unei crize energetice în R. Moldova.

Un episod nou al podcastului „Dincolo de Știri” este înregistrat în fiecare joi, la prânz, și este difuzat în fiecare vineri dimineața.

Podcastul este publicat pe site-ul Europei Libere, pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube.

Într-un moment în care torentul neîntrerupt de știri mai mult ne împiedică decât ne ajută să ne informăm, noul podcast are scopul să ne ghideze către lucrurile importante ale actualității.

Pentru a nu rata niciun episod, abonați-vă! Așa ne ajutați să mergem mai departe.

Previous Next

XS
SM
MD
LG