Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Doi militari moldoveni, răniți în confruntările cu protestatari din nordul Kosovo


Protestatarii au aruncat pietre și sticle în trupele KFOR. Oficialii NATO au declarat că peste douăzeci de soldați KFOR au fost răniți.
Protestatarii au aruncat pietre și sticle în trupele KFOR. Oficialii NATO au declarat că peste douăzeci de soldați KFOR au fost răniți.

În acest episod, aflați ce se întâmplă în nordul Kosovo, unde s-au produs ciocniri violente între forțele KFOR și etnicii sârbi, și ce spun experți militari occidentali despre atacurile cu drone asupra Moscovei.

În nordul Kosovo situația rămâne tensionată, după protestele violente de luni, soldate cu zeci de răniți printre forțele de menținere a păcii KFOR și etnicii sârbi locali, care cer retragerea unor primari albanezi. Printre răniți sunt și doi militari moldoveni din contingentul detașat în Kosovo.

Doi militari moldoveni, răniți în confruntările cu protestatari din nordul Kosovo
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 30 mai:

  • Ce șanse au copiii din zonele rurale din Republica Moldova să ajungă la un stomatolog?
  • Operațiuni de „modelare” a câmpului de luptă, în pregătirea contraofensivei anunțate de Ucraina.
  • Spania: „Marele viraj spre dreapta”, după alegerile regionale din 28 mai.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG