Linkuri accesibilitate

Radioul public cehesc, atacat de hackeri 


Imagine simbol.
Imagine simbol.

Radioul public din Cehia a fost atacat de hackeri joi dimineață, cu puțin timp înainte să găzduiască și transmită o conferință cu genericul „Mass-media și Ucraina”.

Hackerii au scos din funcțiune printr-un atac DDoS toate site-urile de net ale radioului public (Český Rozhlas), dar tehnicienii reușiseră să repornească unele dintre ele joi spre prânz.

Șefii instituției și oficiali cehi de rang înalt au spus că atacul a avut legătură cu situația din Ucraina.

Președintele ceh Petr Pavel, care a participat la conferința găzduită de Český Rozhlas Plus, a scris pe Twitter că „atacul hackerilor asupra radioului ceh, care urma să transmită conferința „Media și Ucraina”, dovedește cât de mult îi deranjează pe inamici informația obiectivă despre conflict”.

„Cuiva nu-i place conferința noastră” , a scris la rândul lui Josef Pazderka, redactor-șef la Český Rozhlas Plus, secția radioului public care continuă într-o măsură activitatea departamentului pentru Cehoslovacia al Europei Libere.

Atacul cibernetic vine la puțin timp după ce președintele ceh Petr Pavel a stârnit controverse și și-a atras condamnări din partea Moscovei sugerând într-un interviu la Europa Liberă – Ucraina că rușii din străinătate ar trebui „monitorizați” pe durata războiului.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG