Linkuri accesibilitate

„Patrioții Moldovei” stau prost cu limba română (Timpul)



Colegul nostru, Alexandru Canţîr, ironizează în cotidianul Adevărul, scriind ca daca ar face o „baie de provincie”, si ar discuta cu „oamenii simpli”, ar descoperi cit de incântaţi sunt ei, pina la lacrimi, de bunul simt si responsabilitatea cu care politicienii rezolva controversele cu care pierd atâta timp. Acestor oameni simpli, ar fi bine de li s-ar explica clar, cinstit, suficient si pe inteles ce inseamna sa li se pregateasca un buget auster si de ce daca strâng cureaua acum, va fi mai bine mai tarziu.

În Adevărul gasiţi mai multe amintiri ale fostilor ostasi sovietici care au povestit ziarului experienta dura traita in una din cele mai temute armate.

În rubrica Buna Dimineata din Timpul, Tatiana Corai scrie ca dupa ce a primit ieri o invitatie la o actiune de protest antiromânească, pe pagina partidului Patriotii Moldovei a gasit informaţie nouă. Cum că România e pământ rusesc, de exemplu. Pagina e plina cu argumente, imagini video cum savanţii rusi demonstreaza ca romanii nu sunt altceva decit rusi care si-au uitat limba, iar Ştefan cel Mare a vorbit si ruseşte.

Tot în Timpul, in editorialul lui Constantin Tănase puteţi citi replica Partidului Politic Patriotii Moldovei la editorialul din numărul trecut, in care autorul întreba SIS-ul cine sunt Patriotii Moldovei. Replica este presărată cu multiple greşeli gramaticale.
XS
SM
MD
LG