Linkuri accesibilitate

Polonia - o susținătoare constantă a Moldovei


Vlad Filat și Donald Tusk
Vlad Filat și Donald Tusk

Premierul Donald Tusk la Chișinău: „Polonia va face tot posibilul să se accelereze procesul de integrare a Moldovei”.


Polonia va face tot ce este cu putinţă ca să accelereze procesul de integrare a Moldovei în Uniunea Europeană. Acest lucru este în interesul Varșoviei, Chişinăului, dar şi a Bruxelles-ului. Este declaraţia, pe care a făcut-o premierul polonez Donald Tusk, în cadrul vizitei sale în capitala Republicii Moldova şi în contextul, în care Polonia va prelua în curând preşedinţia Uniunii Europene.

Donald Tusk: „Republica Moldova a arătat în ultima vreme, că este determinată, că are mult curaj şi are politicieni, care ştiu care este drumul lor spre integrare. Astăzi Republica Moldova şi prim-ministru Vlad Filat sunt eroi pozitivi ai Uniunii Europene. Dacă sunt în Europa nişte oameni care cred în rostul lărgirii Uniunii Europene, ei există din cauza faptului, că există şi nişte ţinte pozitive a integrării din viitor. Şi Republica Moldova face parte din astfel de exemple. Aţi câştigat un lucru, care este foarte important în timpul nostru şi anume o reputaţie bună. Polonia va face tot posibilul, ca în timpul preşedinţiei noastre, dar şi mai târziu, să se accelereze procesul de integrare cu Uniunea Europeană a Republicii Moldova.”

„R. Moldova și-a câștigat o bună reputație în UE”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:59 0:00
Link direct


Vlad Filat și Donald Tusk
Premierul moldovean Vlad Filat a mulţumit omologului său de la Varșovia pentru că a acceptat această invitaţie, dar şi pentru susţinerea constantă pe care o acordă Polonia Republicii Moldova.

Începând cu 1 iulie Polonia va prelua preşedinţia în cadrul Uniunii Europene. Este perioada cea mai importantă pentru Moldova, pentru că urmează să depăşească o etapă în procesul de integrare europeană.

Prim-ministruVlad Filat: „Către acea perioadă noi sperăm să începem negocierile în vederea semnării acordului de liber schimb cuprinzător şi aprofundat. Către acea perioadă de timp urmărim să depăşim prima fază a implementării planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize.”

Dialogul dintre cei doi premieri – moldovean şi polonez -, s-a axat pe subiecte ce ţin de relaţia bilaterală. Nu s-a trecut cu vedere cooperarea comercială, dar şi perspectivele investiţionale, de asemenea relaţia moldo-comunitară.

Vlad Filat: „Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană depinde şi va depinde pentru viitor de modul în care vom implementa noi aici reformele, pentru ca să ajustăm modul de funcţionare a statului la acel european.”

Un subiect aparte l-a constituit şi Parteneriatul Estic. În cadrul summitului, care va avea loc în Polonia, Moldova speră să poată demonstra, că şi-a îndeplinit toate angajamentele în cadrul acestui parteneriat, a spus şeful Cabinetului de miniştri de la Chişinău, Vlad Filat.
Previous Next

XS
SM
MD
LG