Linkuri accesibilitate

CSJ nu mai numește judecători necunoscători de limba română (Adevărul.md)


Care sunt limitele toleranţei într-o societate democratică? (Timpul).


Guvernanţii s-au pus pe tăiat privilegiile funcţionarilor de lux, scrie Adevărul cu referire la decizia de ieri a deputaţilor de a începe majorarea vârstei de pensionare pentru judecători, procurori şi poliţişti. Tot din Adevărul aflăm că Consiliul Superior al Magistraturii nu va mai numi judecători care nu cunosc limba română. Anunţul a fost făcut ieri de ministrul Justiţiei, Alexandru Tanase după ce un judecător, vorbitor de limba rusă, nu a fost capabil să discute în limba română cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, afirmă publicaţia.

„AIE votează legi la comandă externă, nu în interesele cetăţenilor”, titrează Moldova suverană. „Actualii aliaţi de la guvernare se urăsc de moarte între ei, au convingeri şi interese politico-financiare diametral opuse , dar rămân împreună şi votează unanim împotriva voinţei fiecăruia dintre ei, deoarece trebuie să se supună ordinului expres al patronilor lor accidentali”, susţine publicaţia.

Timpul publică un editorial semnat de Constantin Tănase în care autorul se întreabă care sunt limitele toleranţei într-o societate democratică? Ca în cazul medicamentelor, există un prag al toleranţei faţă de anumite idei, doctrine, curente care, dacă e depăşit, societatea se îmbolnăveşte, naţiunea e pusă în pericol. Nu poţi - în confruntarea de idei! - tolera minciuna şi falsul istoric, consideră Constantin Tănase. De aceea când „patrioţii moldoveni” bat câmpii şi jignesc memoria istorică a unui popor, intoleranţa e singurul răspuns moral, conchide autorul.

Electricitatea cel mai probabil se va scumpi şi norul radioactiv creat la Fukushima se apropie de Moldova – sunt două veşti proaste pe care le aflăm din Panorama, ziarul care mai scrie că remitenţele nu vor fi impozitate, aşa cum avertizau anterior unele grupuri parlamentare.
XS
SM
MD
LG