Linkuri accesibilitate

„Dacă nu era 7 aprilie, ce ar fi fost azi?” (Jurnal de Chișinău)


De ce sporește popularitatea premierului Filat ? (Săptămîna).


Începem cu un articol despre minorităţi, la subiectul interviul de dimineaţă. Nicolae Negru scrie in Jurnal de Chișinău că nu numai biserica este vinovata ca homosexualii sunt considerati anormali in societatea moldovenească. „Grota” are si suportul deloc neglijabil, poate chiar preponderent al stiintei care ne-a format ideea ca atit legile naturii si cat si cele sociale se manifesta prin mulţime, adica prin majoritate.

Tot în Jurnal de Chișinău, Petru Bogatu pune întrebarea: „dacă nu era 7 aprilie, ce ar fi fost azi? Daca nu erau protestele de acum doi ai, probabil ca altfel ar fi arătat Moldova in 2011. Pe de alta parte, daca comunistii nu ar fi provocat, prin politica lor antinationala, evenimentele din 7 aprilie 2009, nu ar mai fi ei comunisti. În ziar puteţi citi soarta presupusă a liderilor de partide, dacă se comportau diferit in luna aprilie 2009.

Jurnal de Chisinau mai publica si un interviu in exclusivitate cu Igor Kostin, unicul fotograf care a imortalizat catastrofa nucleară de la Cernobîl.

Există mai multi care stiu adevărul despre 7 aprilie dar nu-l spun, scrie Constantin Tănase in Timpul. Ei sunt Voronin, Papuc, Reşetnicov, Greceanâi, Filat, Lupu. S-a ajuns la o situatie absurda, cand cei care stiu ce a fost pe 7 aprilie tac, iar cei care nu stiu – vorbesc cel mai mult. Există o suspectă solidaritate a tăcerii care ma duce la gindul ca in organizarea revolutiei din 7 aprilie au fost implicati, in masura diferită reprezentantii ambelor tabere, si Voronin, si adversarii lui de atunci.

În Timpul puteţi citi si un interviu cu poliţistul Ion Perju, cel invinuit de moartea lui Valeriu Boboc.

Iar în Adevărul, principalele articole au urmatoarele titluri: „Oficialii au picat din nou testul 7 aprilie”, „De ciuda am aruncat cu pietre in cladiri”, „Valeriu Boboc, un adevăr ingropat de 2 ani”.

Moldova Suverana
scrie ca cifra 7, 7 aprilie, îi obsedează şi complexează pe guvernanţi, pentru că ei nu mai stiu cum sa ascunda arma crimei.

Si în Săptămîna Viorel Mihail face lista motivelor pentru care popularitatea premierului Vlad Filat creşte. 1. Pentru ca Filat sponsorizează gazete. 2. Felul lui de a fi. 3. E harnic.
XS
SM
MD
LG