Linkuri accesibilitate

Semne de întrebare la adresa politicii externe (Timpul)


Problema mașinilor înmatriculate în străinătate (Adevărul și Timpul).


Cotidianul Adevărul afirmă că ţigările s-ar putea scumpi de anul viitor, treptat, de tocmai 60 de ori. Cadoul fomătorilor, apreciază ziarul, care face trimitere la un proiect al MF de majorare a accizelor la tutun de la 2-7 euro până la 77 de euro în 2014.

Un alt titlu din Adevărul – cruciadă împotriva copiilor cu handicap. Ziarul ne face cunoscute reacţiile numite „halucinante” ale locuitorilor unor case de la Buiucani care au aflat că în zonă va fi ridicat un centru pentru minori cu disabilităţi. Va fi un model rău pentru copii noştri, s-au plans Primăriei localnicii.

Cotidianul mai scrie că „proprietarii automobilelor cu numere de înmatriculare din Bulgaria şi Lituania au blocat ieri circulaţia pe traseul naţional Chişinău-Leuşeni”, formând o coloană de circa 30 de maşini, majoritatea de lux.

La aceiaşi temă, în Timpul apare un articol de Sorina Ştefârţă în care autoarea precizează că „ieri, la staţia de testare tehnică unde şi-a dus maşina, a auzit mai mulţi şoferi întrebându-se: de ce noi trebuie să plătim, iar ei - nu? Oare ei nu merg pe aceleaşi drumuri, nu poluează acelaşi aer, nu...? Sigur că da: le răspunde jurnalista, doar că au fost mai şmecheri şi s-au folosit de portiţa deschisă acum un an de lege.

Editorialistul Constantin Tănase critică în Timpul premierul, de această dată pentru că, aşa cum i se pare jurnalistului, acesta ar spune tot mai insistent „În Europa, fără România”. „Am impresia că există o doctrină nouă a politicii externe a R. Moldova - „doctrina Filat” sau „doctrina Leancă” - conform căreia mitul salvator al „integrării europene” nu înseamnă altceva decât „fără România”, aşa cum mitul „neutralităţii republicii” înseamnă, de fapt, „nu vrem în NATO”, dar vrem cu ruşii”, notează Constantin Tănase.

Liberal-democraţii născocesc orice numai să uităm de alegerea preţedintelui, se întitulează editorialul de astăzi din Moldova Suverană. Problema este trecută cu şiretenie obraznică în planul doi, scrie autorul, în faţă fiind băgate alegerile anticipate, fuziunile dinitre partide sau divorţurile politice.

Iar editorialul Alinei Radu din Ziarul de Gardă este despre percheziţia încheiată deunăzi cu rănirea ofiţerului anticorupţie şi alte şase tragedii, cum crede ziarista. Chiar e adevărat că marea contrabandă se află în casa unui om de la Tudora?, se întreabă ea. Parcă se spune că contrabanda cea mare, corupţia cea mare e la Chişinău, continuă ea, aluzie probabil la descinderea disproporţională în faptul nopţii a celor de la CCCEC în casa omului.
XS
SM
MD
LG