Linkuri accesibilitate

„Se vor găsi locuri în structurile puterii şi pentru reprezentanţii PD” (I. Dodon/Komsomolskaia Pravda)


Problema „panglicilor” (Timpul).


„Intră în luptă pentru gropile din capitală”, scrie pe prima pagină Adevărul, iar ironia îi vizează pe cei opt pretendenţi la fotoliul de primar înscrişi ieri în cursă. Jurnaliştii le-au organizat un test celor opt şi au stabilit că mulţi dintre ei nici nu ştiu cât costă gigacaloria, apa sau o călătorie cu autobuzul.

Komsomolskaia Pravda
publică un amplu interviu cu deputatul comunist Igor Dodon, candidatul PCRM la funcţia de primar general al municipiului Chişinău. „Noi am putea, de exemplu, spune Dodon în acest interviu, să-i propunem funcţia de prim-viceprimar al Chişinăului lui Victor Bodiu, astfel încât, cu concursul său, să lucrăm cu succes cu guvernul lui Vlad Filat. Se vor găsi locuri în structurile puterii şi pentru reprezentanţii Partidului Democrat”, mai spune între altele în interviu dl Dodon. „Chiar dacă vom avea în consiliul municipal peste 50 la sută, nu vom exclude posibilitatea creării unei „mari coaliţii” cu PLDM şi PD”, mai spune candidatul PCRM.

Moldavskie vedomosti analizează, într-un articol întitulat „Gaura neagră din istoria moldovenească a devenit mai adâncă”, audierile parlamentare din şedinţa Parlamentului de săptămâna trecută referitoare la investigarea evenimentelor din aprilie 2009.

Autorul unui articol din Moldova suverană, întitulat „Bugetul statului – treuca oligarhilor de la putere” scrie între altele: „În ciuda faptului că Guvernul vorbeşte sus şi tare despre un nou concept de politică fiscal-bugetară, se conturează un fenomen foarte periculos care se manifestă prin redirecţionarea resurselor financiare publice spre deservirea grupului oligarhic de la putere”.

„Panglica Sf. Gheorghe - o obrăznicie a propagandei ruseşti” – titrează Timpul şi subtitrează „Drept contra-acţiune, moldovenii vor împărţi panglici tricolore”. Autoarea articolului din Timpul scrie despre faptul că organizaţia Liga Tineretului Rus a început campania „Panglica Sf. Gheorghe” lângă Arcul de Triumf din Chişinău. Autorul califică „Panglica…” drept „…aşa-numitul simbol rusesc al zilei de 9 mai”. „Anul trecut, contracarând acţiunea tineretului rus, Asociaţia „Democraţia Acasă” a împărţit chişinăuienilor panglici tricolore. […] Vasile Costiuc, liderul asociaţiei „Democraţia Acasă”, a anunţat că vor repeta acţiunea şi în anul curent cu scopul de a cinsti victimele Armatei Române în al Doilea Război Mondial”, notează autoarea de la Timpul.
XS
SM
MD
LG