Linkuri accesibilitate

Sorin Ovidiu Vântu reținut pentru șantaj


Sorin Ovidiu Vantu

În România este așteptat partenerul lui SOV Nicolae Popa care a fost extrădat din Indonezia.


Patronul televiziunilor Realitatea si Publika, Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut de procurori pentru ca si-a santajat partenerul de afaceri, pe Sebastian Ghita, cel care a preluat managementul companiei media unde Vintu este actionar majoritar. Retinerea in arest a patronului televiziunilor Realitatea si Publika apare intr-un moment extrem de interesant pentru justitia autohtona, fiindca miine va fi adus probabil din Indonezia Nicolae Popa, unul dintre colaboratorii lui Sorin Ovidiu Vintu, in cea mai mare escrocherie din ultimii 20 de ani.

Este vorba despre Fondul National de Investitii care a functionat la sfirsitul anilor’90 ca un joc piramidal, in care oamenii depuneau o suma de bani si ridicau in citeva luni de cinci ori mai mult. Destui romani s-au imbogatit odata cu lansarea acestui joc de Sorin Ovidiu Vintu, numai ca la sfirsitul primaverii in anul 2000, asa numitul Fond a cazut, iar 300 de mii de oameni au pierdut multi bani, mai cu seama ca incruajati de succesul schemei si-au vindut casele, mizind pe o imbogatire usoara si rapida. Imediat dupa scandalul FNI autoritatile romane au descoperit ca intreaga strategie era coordonata de Nicolae Popa, omul cel mai de incredere a lui Vintu, iar in spatele lor erau 40 de fosti generali proveniti din securitatea lui Ceausescu. Pentru a se salva, Vintu l-a expediat pe Popa din tara, iar el insusi a scapat basama curata pe de o parte pentru ca nu a semnat se pare nici un act, si pe de alta parte fiindca a avut protectie politica. Realitatea tv a functionat inca de la inceput in acest scop: pentru a-i creste influenta si puterea lui Sorin Ovidiu Vintu.

In toata aceasta perioada patronul Realitatii tv nu si-a abandonat insa prietenul, caruia ii trimitea periodic sume de bani, iar procurorii au descoperit circuitul prin care sume consistente au ajuns la in Indonezia, acolo unde statea ascuns Nicolae Popa. Acesta a fost extradat si este asteptat sa ajunga miine in Romania. Patronul televiziunilor Realitatea si Publika s-ar putea deci sa-si vada prietenul si colaboratorul in inchisoare unde s-ar putea sa fie pus fata in fata cu acesta. Totusi Vintu este arestat acum pentru ca l-a santajat si amenintat cu moartea pe cel care s-a angajat sa investeasca 75 de milioane de euro in Trustul Realitatea tv, Sebastian Ghita, un tinar om de afaceri care lucreaza mai ales cu firme de stat, si care la rindul lui are interese politice evidente, tot in tabara socialistilor.
XS
SM
MD
LG