Linkuri accesibilitate

Activistul Pussy Riot, otrăvit cu substanțe chimice?


Piotr Verzilov
Piotr Verzilov

Piotr Verzilov este unul din membrii grupului Pussy Riot, condamnați pentru că au întrerupt finala Cupei Mondiale de Fotbal.

„A început să-și piardă din vedere și capacitatea de a vorbi”. Piotr Verzilov, cunoscutul membru al grupului protestatar punk Pussy Riot, a fost internat în stare gravă la spital, iar medicii spun că ar fi vorba de o otrăvire.

Verzilov a fost adus cu ambulanța la secția de toxicologie de la Spitalul Clinic Bahrușin din Moscova, unde a fost internat în seara zilei de marți, 11 septembrie, după ce a început să-și piardă vederea, vorbirea și capacitatea de a se deplasa, transmite Radio Svoboda, citând presa rusă.

Medicii spun că ar fi vorba despre o otrăvire cu medicamente, dar despre ce anume este vorba nu precizează. Rudele activistului neagă însă cu fermitate faptul că Verzilov însuși ar fi putut lua anumite substanțe care i-au provocat otrăvirea.

Incidentul s-a petrecut la scurt timp după încheierea ședinței de judecată, în care a fost examinată cauza administrativă împotriva unui alt membru al grupului Pussy Riot, Veronika Nikulșina.

La ora actuală, Verzilov se află în secția de Terapie Intensivă.

Membrele trupei Pussy Riot au fost reținute imediat după eliberarea din arestul preventiv
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:00 0:00

Piotr Verzilov este unul din membrii grupului Pussy Riot, condamnați în Rusia la 15 zile de închisoare, pentru că au întrerupt finala Cupei Mondiale de Fotbal, intrând pe teren îmbrăcaţi în uniforme de polițiști, în semn de protest faţă de puterea excesivă a poliţiei în Rusia. La meciul în cauză erau prezenți în tribune președintele rus Vladimir Putin, alături de omologii săi, francez și croat, Emmanuel Macron și Kolinda Grabar-Kitarović .

Anul acesta, Rusia a mai fost implicată într-un scandal de otrăvire. Autoritățile de la Londra au acuzat recent doi cetățeni ruși că ar fi folosit gaz „Noviciok”, o armă chimică produsă de fosta URSS, pentru a otrăvi un fost spion dublu rus, Sergei Skripal, și pe fiica acestuia, în martie, pe teritoriul Marii Britanii, tentativă care a eșuat.

(Traducere: Diana Benea)

XS
SM
MD
LG