Linkuri accesibilitate

Administrația americană și provocarea pandemiei


Donald Trump declară stare de urgență națională din cauza pandemiei, 13 martie
Donald Trump declară stare de urgență națională din cauza pandemiei, 13 martie

Numărul cazurilor de COVID-19 în Statele Unite este de peste patru mii. Reacția administratiei americane răspunde acestei provocări.

Casă Albă a recomandat ca reuniunile publice să nu depășească 10 persoane și că restaurantele și barurile să se limiteze la a livra alimente, nu a le servi în incinta.

Pandemia în Statele Unite
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:49 0:00
Link direct



Un număr din ce în ce mai mare de țări afectate de pandemie își închid frontierele și iau măsuri de distanțare socială și auto-izolare la domiciliu, pentru a reduce pericolul contaminării. Președintele Trump a spus că nu ia în considerare o carantină națională și restricții de circulație după anumite ore, dar astfel de măsuri ar putea fi impuse în viitor, în zone cu multe cazuri. În statul Ohio, guvernatorul Mike DeWine a amânat alegerile preliminarii care urmau să aibă loc azi. Tribunalul Suprem al Statelor Unite și-a suspendat audierile.

Până acum au fost raportate cazuri în toate statele, cu excepția Virginiei de Vest. Cele mai multe cazuri sunt în statele Washington, New York și California. Administrația Trump s-a angajat să mărească numărul de teste, dar cifra încă nu este adecvată. Cât vor dura aceste măsuri? Pentru prima dată președintele Trump a spus că e posibil că situația de criză să continue până în iulie sau august. Experți susțin însă că nu se știe. În timp ce în Europa numărul de cazuri crește, situația s-a stabilizat în China și Coreea de Sud. Medicul Caitlin Rivers a spus „Depinde dacă peste o săptămână vom arată ca Italia sau că Coreea de Sud”.

În China, panta ascendentă a durat circa două luni, în Coreea de Sud – o jumătate de luna. În America este greu de stabilit care scenariu va fi urmat pentru că nu știm câte persoane suferă acum de boală. În China, chiar dacă situația s-a normalizat, încă mai apar cazuri și se mențin restricții de intrare în țară. Cu atât de multe necunoscute se apreciază că anumite măsuri de protecție vor trebui menținute până când un vaccin va fi pus pe piață, peste între 12 și 18 luni.

Totul depinde de disponibilitatea oamenilor de a-și modifică stilul de viață


Nimeni nu știe dacă încălzirea vremii va avea vreun efect, așa cum are cu gripă. Nu știm nici dacă după îmbolnăvire, se obține imunitate față de virus. Rezolvarea mai rapidă a problemei depinde de disponibilitatea oamenilor de a-și modifică stilul de viață, pentru a se proteja și a-i proteja pe alții. Medicii cred că populația va deveni din ce în ce mai conștientă, in Statele Unite după ce va vedea dificultățile cu care este confruntat sistemul medical, care nu are suficiente resurse – paturi de spital și instalații pentru ajutorarea respirației - să facă față unei îmbolnăviri masive.

XS
SM
MD
LG