Linkuri accesibilitate

Administrația Biden publică prima Strategie pentru combaterea terorismului intern


Capitoliul de la Washington, păzit de Garda Națională, înaintea inaugurării lui Joe Biden în funcția de președinte, 18 ianuarie 2021
Capitoliul de la Washington, păzit de Garda Națională, înaintea inaugurării lui Joe Biden în funcția de președinte, 18 ianuarie 2021

Administrația Biden a dat publicității prima Strategie Națională pentru Combaterea Terorismului Intern, după o analiză minuțioasă a fenomenului, cerută de președintele Biden. In această strategie, terorismul intern este caracterizat drept cea mai urgentă amenințare teroristă cu care Statele Unite sunt confruntate în prezent.

Documentul cere o colaborare mai strânsă între diverse agenții guvernamentale, sectorul de înaltă tehnologie, alte țări și instituții care veghează la ordinea publică și apărarea legii.

O analiză a serviciilor de informații încheiată în martie arată că grupări care promovează supremația albilor și altele extremiste anti-guvernamentale constituie elementele cele mai periculoase, din aria terorismului intern.

Departamentul de Stat va continua să analizeze dacă entități străine care au legături cu terorismul intern pot fi catalogate ele însele ca fiind teroriste.

FBI-ul si Ministerul de Justiție au sisteme avansate de monitorizare a cazurilor de terorism intern în America. Colaborarea cu firme de înaltă tehnologie are ca obiectiv detectarea încercărilor de a recruta persoane pentru activități teroriste și a le mobiliza. Aceste eforturi vor proteja, pe de altă parte, dreptul la liberă exprimare. Agențiile specializate care se ocupă cu combaterea terorismului intern primesc bugete suplimentare și se au în vedere și iniţiative legislative menite să asigure siguranța publică și să ocrotească libertățile civile.

Administrația va veghea să protejeze americani împotriva unor manifestări de ură cu substrat rasial, etnic si religios, va reduce accesul unor elemente extremiste la arme de foc și combate manifestările discriminatorii ale unor membrii ai forțelor de ordine. Strategia se pronunță și pentru reducerea polarizării în societatea americană, alimentată de dezinformare și periculoase teorii ale conspirației.

XS
SM
MD
LG