Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimentele anunțate ale zilei.

Premierul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri. Agenda include un proiect de modificare a Codului Electoral pentru a se introduce prevederea că persoanele care candidează la funcții publice trebuie să fie verificate în cadrul unui examen psihiatric.

Deputații reveniți din vacanță se întrunesc în comisiile de specialitate.

Reprezentantul Special al președinției austriece a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, începe o vizită de trei zile în R. Moldova.

Din agenda internațională:

Miniștrii de externe și ai apărării din țările Uniunii Europene încep o reuniune de două zile în Estonia.

Curtea Europeană de Justiție urmează să ia o decizie în chestiunea refuzului Ungariei și Slovaciei să accepte cota europeană obligatorie de imigranți.

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu omologul său sud-coreean Moon Jae-in în orașul Vladivostok din estul Rusiei pentru a discuta despre tensiunile cu Coreea de Nord, în marginea unui forum economic.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, începe o vizită de două zile la Moscova, pe fundalul tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Miniștrii de externe ai Turciei, Georgiei și Azerbaidjanului se întâlnesc la Baku.

Papa Francisc începe o vizită în Columbia pentru a sărbători un an de la acordul de pace menit să pună capăt unei jumătăți de secol de război civil în această țară.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG