Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Repere din agenda zilei, prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, președintele Parlamentului, Andrian Candu, are o întrevedere cu delegația Comisiei de la Veneția, OSCE/ODIHR, care se documentează în legătură cu implementarea noului sistem electoral mixt, urmând să aibă astăzi întrevederi și cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare din opoziție.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00
Link direct

Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal lansează o campanie de informare privind importanța protecției acestor date, inițiativă pe care presa de investigație o privește, însă, cu suspiciune.

La Primăria capitalei are loc ședința operativă, urmată de o conferință de presă a consilierilor municipali socialiști.

Fondul de Investiții Sociale din Moldova dă publicității rezultatele unui proiect-pilot privind integrarea copiilor cu disabilităţi în școlile generale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale împreună cu Agenția Națiunilor Unite pentru drepturile și sănătatea reproductivă și alte organizații lansează o săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin 2018.

Iată și câteva repere ale agendei internaționale:

La București, Parlamentul supune votului de învestitură noul cabinet al alianței de guvernare dominată de social-democrați, cabinetul Vioricăi Dăncilă.

La Moscova, are loc o vizită a premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Începe o vizită în Rusia și premierul belgian Charles Michel.

La Ierusalim se află în vizită ministrul de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, care se întâlnește, între alții, cu premierul Benjamin Netanyahu.

La Geneva începe o sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

La Soci începe o conferință de pace în Siria organizată de Rusia, dar respinsă de reprezentanții opoziției siriene.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG