Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Repere din agenda zilei prezentată de Moldpres:

La Chișinău are loc ședința Parlamentului. Deputații vor examina între altele constituirea unei Comisii speciale care va selecta prin concurs public noii membri ai Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Agenda zilei
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00
Link direct

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, va avea o întrevedere cu omoloaga sa din Letonia, Inara Murniece, precum și cu spicherul Parlamentului georgian, Irakli Kobakhidze, aflați în vizită.

Șeful Delegației Uniunii Europene, Peter Michalko, susține o conferință de presă la jumătate de an de activitate în Republica Moldova.

Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe, Moldova Fruct, își ține adunarea generală.

Premierul Pavel Filip va participa la reuniunea primarilor și președinților de raioane, organizată de Guvern în contextul Festivalului „Mărțișor”.

Câteva repere din agenda internațională:

La Moscova, președintele rus Vladimir Putin își rostește astăzi, în fața Adunării Federale, discursul anual, care coincide anul acesta cu campania pentru alegerile prezidențiale din 18 martie, Putin dorind să obțină un nou mandat.

Premierul ucrainean Volodimir Groisman vizitează Letonia pentru convorbiri cu omologul său Maris Kucinskis.

La Londra, președintele Consiliului European, Donald Tusk, se întâlnește cu șefa guvernului britanic, Theresa May.

La Sofia are loc o reuniune a miniștrilor culturii din Asia și Europa.

Bosnia-Herțegovina sărbătorește Ziua Independenței.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG