Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda din Republica Moldova notăm vizita ministrului de externe din Letonia, Edgars Rinkevics, care se va întâlni cu presa împreună cu șeful diplomației Chișinaului Andrei Galbur.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se întoarce astăzi din Italia, unde a fost primit în audiență de Papa Francisc și a avut pe agendă și întîlniri cu reprezentanți ai diasporei.

Curtea Constituțională va examina unele prevederi legate de legea instituțiilor financiare, iar fermierii vor putea afla de la secretarul general al Ministerului agriculturii , Iurie Ușurelu, cum a fost cu programele de investiții internaționale în trecut și care sunt posibilitățile de finanțare în cadrul noului acord al Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă.

Din agenda internațională:

Președintele Statelor Unite, Donald Trump își continuă turneul în Asia. Duminică, liderul de la Casa Albă a avut întrevederi cu premierul Japoniei Shinzo Abe. Turneul va continua în Coreea de Sud, China comunistă , Vietnam și Filipine. Principalul subiect de pe agenda președintelui american este situația din Coreea de Nord și recentele sale teste cu rachete balistice. Donald Trump a anunțat și că în cadrul acestui turneu se va întîlni cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

La Uniunea Europeană, la Bruxelles sunt programate astazi convorbiri cu delegațiile din Bosnia Herțegovina și Kosovo.

Comitetul ONU împotriva torturii se reunește în a 62-a sesiune, care va dura o lună.

Si desigur, vor fi de urmărit evoluțiile legate de criza catalană, după ce ieri fostul lider Carles Puigdemont s-a predat poliției belgiene, iar partidul său îl dorește pe lista candidatilor în alegerile anticipate din 21 decembrie, anunțate de Madrid. Puigdemont și ceilalti politicieni catalani care se mai află în Belgia sunt acuzati de Madrid de rebeliune, deturnare de fonduri si răzvrătire împotriva ordinii de stat. Ei pot fi condamnați până la 30 de ani de închisoare.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG