Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


Imagine generică

Astăzi în țară și în lume.

La Chișinău sunt programate pentru astăzi: ședința CSM; Ședința Consiliului Superior al Procurorilor; Prezentarea publică a analizei „Investigațiile jurnalistice și evaluarea judecătorilor: vase comunicante sau procese paralele?”; Evenimentul online de lansare a Programului „Primarii pentru Creștere Economică”; Gala Laureaților Concursului Republican „Pedagogul anului 2021”, organizată de Ministerul Educației și Cercetării cu ocazia Zilei Profesionale a Lucrătorului din Învățământ; Festivalul Internațional „Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră”, ediția a XIX-a. Orchestra Națională de Cameră. Dirijor: Valentin Doni (Moldova/România) – la Sala cu Orgă din capitală.

Din agenda externă (AFP): liderii din UE discută la Castelul Brdo din Slovenia despre relațiile cu China; Rusia trimite în spațiu de la cosmodromul Baikonur o echipă de filmare care va face primul film în spațiul cosmic; la Stockholm se anunță Premiul Nobel pentru Fizică; EMA – agenția europeană a medicamentelor, ține o conferință de presă despre a treia doză de vaccin anti-COVID; în Franța sindicatele lansează un apel la grevă; la București guvernul ar putea să cadă într-un vot de neîncredere, în parlament; președinții Germaniei și Israelului vizitează Kievul; președinta CE Ursula von der Leyen merge în vizită la Tallinn.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG