Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Parlament urmează să aibă loc o nouă runde de dezbateri pe marginea proiectului de lege pentru modificarea sistemului electoral și introducerea votului uninominal. Subiectul se referă la conceptul de mandat imperativ versus mandat reprezentativ, condițiile de revocare a mandatului de deputat, finanțarea și mediatizarea campaniilor electorale.

La Bișkek urmează să înceapă summitul Uniunii Euroasiatice, la care participă mai mulți lideri de state din spațiul CSI. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a ajuns ieri în capitala Kîrgîzstanului.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:19 0:00
Link direct

Din actualitatea Internațională:

Tot la Bișkek urmează să aibă loc și un summit al țărilor membre în structura militară a fostelor state CSI, la care este așteptat să fie prezent și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Republica Moldova nu a semnat acest tratat în anul 1992.

Miniștrii afacerilor externe din Federația Rusă, Iran și Siria urmează să se întâlnească la Moscova pentru a discuta ultimele evoluții în ceea ce privește războiul civil din Siria.

Astăzi creștinii din întreaga lume marchează Vinerea Mare, dinaintea Paștelui, sărbătoare care în acest an cade, atât la catolici, cât și la ortodocși, în aceeași zi.

XS
SM
MD
LG