Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Astăzi elevii din Moldova intră în vacanța de vară, vacanță care va dura până la 1 septembrie.

Organizația Transparency International Moldova organizează o dezbatere despre controversata schimbare a legislației electorale.

Asociația Sociologilor si Demografilor prezintă rezultatele unui studiu intitulat „Percepția de către populație a rolului mass media în democratizarea societății din Republica Moldova”. În legătură cu acest subiect trebuie să reamintim că potrivit clasamentelor internaționale de specialitate Republica Moldova este considerată o țară cu o presă „parțial liberă”.

Își încheie vizita în Moldova secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Din agenda internațională:

Astăzi va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de către președintele Serbiei, Aleksandr Vucic, care a fost până acum premier la Belgrad.

La Centrul de Cercetări politice de la Londra Chatam House se discută despre relația țărilor din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene – adică Moldova, Georgia, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan și Belarus – cu Rusia.

Și astăzi este ziua mondială fără țigări. Cum arată Moldova la un an de la introducerea legislației anti-fumat? Puteți afla citind un reportaj pe această temă aici, unde găsiți și o galerie foto.

XS
SM
MD
LG