Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internaționala, să notam un summuit la Trieste al Balcanilor de Vest.

La Bruxelles, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov se întâlnește cu omologul său belgian, Didier Reynders.

La Washington are loc o întâlnire a coaliției globale împotriva militanților grupării Statul Islamic.

Si două evenimente legate de Ucraina care se întâmplă la Kiev: summitul Uniunea Europeana – Ucraina, care va dura si mâine, si Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor va da publicității astăzi raportul intitulat „Justiție interzisă: Ucraina cu mâinile goale în cazul Pavel Șeremet. La aproape un an de la moartea jurnalistului – 20 iulie 2016 – datorita exploziei unui automobil capcană, nimeni nu a fost nici arestat și nici pedepsit, chiar daca președintele Petro Poroșenko promisese o investigație amănunțită a cazului. Până acum, autoritățile ucrainene nu au adus nici o probă concludentă care să întărească presupunerile lor inițiale, și anume o implicare a Rusiei – se scrie in raportul care va fi dat publicității astăzi. Pe pagina noastră de internet in limba rusa vă recomandam sa vizionați filmul documentar consacrat jurnalistului Pavel Șeremet, documentar realizat de colegii noștri de la serviciul in limba rusa, Radio Svoboda. O versiune scurtata cu subtitluri în limba română, veți găsi în zilele următoare și pe pagina limba română a Europei Libere.

În Republica Moldova:

Centrul de Resurse Juridice din Moldova invită la masa rotundă pe subiectul „Selectarea și promovarea judecătorilor în Republica Moldova - provocări și oportunități”. Membrii

Consiliului de integritate au anunțată o ședință de lucru.

Ambasada Republicii Cehe în Republica Moldova lansează timbrul personalizat și a ștampilei consacrate celor „25 de ani de la Stabilirea Relațiilor Diplomatice Republica Moldova – Republica Federală Cehă și Slovacă”.

La Parlament sunt anunțate dezbateri pe tema controversată a schimbării sistemului electoral din Moldova.

XS
SM
MD
LG