Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Premierul Pavel Filip va participa împreună cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko la inaugurarea punctului comun moldo-ucrainean „Cuciurgan-Pervomaisc” de trecere a frontierei de stat.

La Chișinău, începe o vizită de cinci zile o delegație a Fondului Monetar Internațional pentru convorbiri cu autoritățile moldovene despre situația macroeconomică, politica bugetar-fiscală, cea monetară și altele.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
Link direct

Din agenda internațională:

Președintele ucrainean Petro Poroșenko începe o vizită de câteva zile în Georgia.

Subsecretarul de stat al Statelor Unite pentru afaceri politice, Thomas Shannon, se va întâlni la Washington cu ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, pentru discuții despre restituirea proprietăților diplomatice ruse sechestrate pe teritoriul american.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, călătorește la Washington urmând să se întâlnească cu vicepreședintele american Mike Pence.

La Bruxelles are loc reuniunea miniștrilor europeni de externe având pe agendă între altele migrația, situația din Libia și testele nucleare nord-coreene.

Ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif vizitează Statele Unite, urmând să rostească un discurs despre evoluțiile din Orientul Mijlociu la Consiliul pentru relații externe de la New York.

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, începe o vizită de două zile în China.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Justiției Internaționale

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG