Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei de astazi din Moldova este de notat conferinta de presa organizata de Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” cu tema: „Tentativa guvernării antipopulare de împovărare abuzivă și nejustificată cu o nouă taxă” .

Fiodor Ghelici, consilier din partea societății civile la președinția Moldovei, anunță o intilnire cu presa în care va dezvălui presupuse acte de corupție ale presedintelui Comitetului Olimpic National al Moldovei, Nicolae Juravschi.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:27 0:00
Link direct

Are loc o conferința video Chișinău-Moscova-Minsk-Astana -Bișkek, Belgrad-Tbilisi-Ulan-Bator cu tema: „Ediția a XIX-a a Festivalului internațional al tinerilor și studenților în Federația Rusă: ce au pregătit organizatorii, cu ce vin oaspeții”.

Se va inaugura tabara de pictură de la Parcova.

Pe plan internațional:

Un tribunal din Rusia va trebui să decidă în cazul adus în instanță de urmașii fostului diplomat suedez Raoul Wallenberg împotriva FSB-ului – urmașul KGB-ului sovietic. Wallenberg a salvat viata a mii de evrei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost arestat la Budapesta de KGB si a dispărut în închisorile sovietice. Urmasii sai vor sa obțina prin acest proces acces la documentele KGB-ului/FSB-ului despre soarta acestei persinalități.

La Moscova vor avea loc noi convorbiri pe tema insulelor Kurile între Rusia si Japonia.

XS
SM
MD
LG