Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președintele Igor Dodon participă la o masă rotundă consacrată operațiunii Iași-Chișinău din cel de-al Doilea Război Mondial.

Premierul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

La Bender, la sediul Misiunii OSCE, vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, se va întâlni cu negociatorul transnistrean Vitalii Ignatiev în prezența mediatorilor și observatorilor din formatul „5+2”.

Ministerul Economiei și reprezentanți ai Uniunii Europene vor da publicității, la Chișinău, rezultatele unui proiect de asistență pentru implementarea zonei de comerț liber.

În capitală începe o suită de manifestări culturale dedicate marcării Zilei Limbii Române și împlinirii a 100 de ani de la moartea Alexei Mateevici, autorul poemului ”Limba noastră”.

Din agenda internațională:

Președintele francez Emmanuel Macron vizitează Austria unde se va întâlni cu liderii austriac, ceh și slovac.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se va întâlni la Soci cu președintele rus Vladimir Putin

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, efectuează o vizită oficială în Irak.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier vizitează Riga în cadrul unui turneu prin Țările Baltice.

Țările Baltice marchează 28 de ani de la Lanțul Baltic creat pe 23 august 1989 de milioane de oameni care s-au prins de mâini, de la Vilnius până la Tallinn, comemorând 50 de ani de la Pactul Ribbentrop Molotov și militând pentru independență.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG