Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Premierul Pavel Filip își continuă vizita la New York, unde participă la lucrările celei de a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, vizită ce va dura până pe 22 septembrie. Ieri, la New York, premierul Pavel Filip a avut discuții cu președintele României, Klaus Iohannis, cu președintele Slovaciei, Andrej Kiska, și cu omologul său georgian Giorgi Kvirikașvili.

Peste 600 de tineri vor depune astăzi Jurământul Militar în garnizoanele din Chişinău, Cahul şi Bălţi.

Parlamentul Republicii Moldova se întrunește în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă-iarnă.

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) de la Chișinău invită la evenimentul intitulat „Revizuirea Republicii Moldova la Comitetul ONU privind Drepturile Sociale, Economice și Culturale – difuzare publică”.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România și Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, organizează festivalul „Două state, o literatură”, în perioada 21-24 septembrie, festival ajuns la ediția a 3-a.

Din actualitatea internaţională:

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se vor întâlni în marginea sesiunii Adunării Generale a Națiunilor Unite de la New York.

La Kiev continuă procesul in absentia împotriva fostului președinte ucrainean Victor Ianukovici acuzat de abuz de putere și trădare de patrie.

Armenia sărbătorește astăzi Ziua independenței.

XS
SM
MD
LG