Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Asociația Promo-LEX organizează o masă rotundă pe tema: „Finanțele partidelor politice în prima jumătate a anului 2017. Progres, regres sau stagnare?”

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va prezenta presei modul în care s/a derulat procesul de subvenționare a agriculturii pentru anul în curs.

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” discută într-o conferință despre ce ar putea sa faca lumea afacerilor în combaterea corupției in Moldova.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

Pe plan internațional:

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, vizitează Ankara, unde are prevazute convorbiri cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan.

Ministrul apprarii naționale de la Ankara Nurettin Canikli se va afla astazi la Baku.

Cehia sărbatorește ziua Statalității, cunoscută și sub numele de Ziua lui Venceslas. Venceslas a fost ducele Boemiei și s-a nascut la Praga in anul 907. A fost asasinat la 28 septembrie în 935. A fost un rege creștin care și-a condus ducatul cu curaj și demnitate si a fost canonizat. Legenda spune că atunci cind Cehia este in pericol, sfintul își adună armata formata de cavaleri – care dorm in stincile din muntii Blanik – pentru a-și ajuta compatriotii. Ca sfînt este sarbatorit si de Biserica catolica si de cea Ortodoxa. Ieri seara a avut loc un pelerinaj la Stare Boleslav, la basilica in care se află relicvele sfintului. Ceremonia este in fiecare an condusă de garzile de la palatul Hrad din Praga.

Națiunile Unite au dedicat ziua de astazi marinei.

XS
SM
MD
LG