Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chisinau se va deschise Oficiul de legatură al Alianței Nord Atlantice. La ceremonie vor particpa premierul Pavel Filip și secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller.

Asociația Promo-LEX lansează primele rapoarte privind „Monitorizarea modului de realizare a controlului parlamentar în anul 2016” și „Monitorizarea modului de ocupare/încetare a funcțiilor publice în anul 2016”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00
Link direct

Avocatul poporului Mihail Cotorobai va discuta cu presa despre starea drepturilor omului în Moldova.

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) vor prezenta un studiu despre reforma guvernului Moldovei

Despre furtul miliardului si ancheta companiei Kroll se va discuta la o ședință a Clubului Jurnaliștilor de Investigație.

La Bălți, presedintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, se va întilnii cu locuitorii orașului.

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur participă la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) care se desfăşoară la Viena si care a inceput miercuri si va dura pina simbătă.

Din agenda internațională:

Două consilii de asociere la Bruxelles între Uniunea Europeana și Georgia și Ucraina.

La Vilnius, președintele Ucrainei Petro Poroșenko se va intilni cu președinta Lituaniei, Dalia Gribauskaite.

La Belgrad, astazi și mîine, are loc o întrevedere tripartită balcanică la care participă premierul Bulgariei, Boiko Borisov, cel al României, Mihai Tudose, și cel al Greciei, Alexis Tsipras.

La Tallin are loc, începind de astăzi și pînă duminică, conferința anuala a Uniunii Europene pe tema drepturilor omului.

In Uzbekistan este Ziua Constituției.

XS
SM
MD
LG