Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei de la Chișinău notăm conferința de presa a Coaliţiei „VOCEA ROMILOR” cu tema: „URA RASIALĂ în rândul elevilor ce au bătut fetița de etnie roma într-un liceu din capitală ia amploare”.

Va avea loc o ședința a guvernului Pavel Filip

Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală al Republicii Moldova și Uniunea Artiștilor Plastici din Găgăuzia vor vernisa în aceasta seara expoziția „Pictorii găgăuzi”.

Din actualitatea internațională:

O zi mai agitată în Balcanii de vest astăzi si nu numai datorita asasinării ieri, la Mitrovica, in Kosovo, a unui politician sîârb.

La Națiunile Unite încep astăzi, sub egida ONU si conduse de Mathew Nimetz convorbiri între reprezentanţii de la Skopje, capitală a Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei și ai Atenei pe tema numelui acest stat apărut ca urmare a destrămării Iugoslaviei în 1991 și care a devenit membra a ONU doi ani mai târziu, în 1993, sub acest nume. Domnul Nimetz se ocupă de atunci de aceasta disputa între Atena si Skopje.

Grecia s-a opus cu tărie ca noul stat sa folosească denumirea de Macedonia, caci in Grecia se afla o mare provincie cu acelaşi nume. Intr-un interviu cu o televiziune greacă, domnul Nimetz a vorbit despre „o fereastră de oportunitate” apărută acum. Oricum, astăzi este doar începutul unui proces de negocieri care va dura câteva luni....

La Skopje se va afla astăzi și mâine, secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg.

Președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, se va afla astăzi și mâine în Bosnia.

Si tot astăzi vor începe noi convorbiri între Coreea de Nord si Coreea de Sud pe tema Olimpiadei de luna viitoare din Coreea de Sud.

XS
SM
MD
LG