Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Repere din agenda zilei prezentată de agenția Moldpres:

La Chișinău este așteptată în vizită de lucru noua șefă a guvernului României, Vasilica-Viorica Dăncilă, care se va întâlni cu omologul său moldovean Pavel Filip și cu spicherul Andrian Candu. Agenda nu include și întrevederi cu președintele pro-rus Igor Dodon.

Agenda zilei
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:45 0:00
Link direct

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, își încheie o vizită de lucru la Bruxelles, unde miniștrii de externe ai Uniunii Europene au aprobat, luni, un nou set de concluzii despre relația cu Republica Moldova.

Consiliul municipal Chişinău se va convoca în şedinţă extraordinară, în vreme ce primărița interimară Silvia Radu, convoacă o şedinţă de lucru privind reabilitarea Parcului „La Izvor” din capitală.

La Chişinău vor demara evenimentele din cadrul Festivalului „Zilele Creangă”, ediţia a VIII-a.

Și câteva repere ale agendei internaționale:

Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian vizitează Moscova.

Miniștrii de externe ai Italiei, Albaniei și Serbiei se întâlnesc la Belgrad pentru a lua în discuție chestiuni privind integrarea țărilor balcanice în Uniunea Europeană și cooperarea în domeniul securității regionale.

La Berlin, se întânesc pentru convorbiri și declarații de presă cancelara germană Angela Merkel și președintele sârb Aleksander Vucic.

La Washington, autoritățile locale din capitala americană inaugurează oficial, Boris Nemtsov Plaza, cum se va numi de acum încolo un segment al străzii pe care este amplasată ambasada Federației Ruse, pentru a onora memoria opozantului rus asasinat la Moscova în februarie 2015.

XS
SM
MD
LG