Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Repere din agenda zilei, prezentată de agenția IPN:

La Chișinău are loc ședința Consiliul Coordonator al Audiovizualului, care urmează să anunțe consultări publice înaintea licitației de selectare a unei companii pentru măsurarea cotelor de audiență.

Asociația pentru Politică Externă, o organizație neguvernamentală, găzduiește un club de presă despre așteptatele alegeri prezidențiale ruse și impactul acestora asupra Republicii Moldova.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:03 0:00
Link direct

O altă organizație neguvernamentală, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, găzduiește o masă rotundă despre circulația mașinilor cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează ceremonia de semnare a unor Memorandumuri de Cooperare între autoritățile locale, regionale, naționale și 20 de școli în cadrul unui proiect privind reforma educației.

Iată și câteva repere ale agendei internaționale:

În Italia sunt așteptate rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare de duminică.

La Washington, președintele american Donald Trump va purta convorbiri la Casa Albă cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

O delegație a Coreei de Sud trimisă la Phenian de președintele Moon Jae-in se întâlnește astăzi cu oficial nord-coreeni pentru aplanarea tensiunilor nucleare și crearea unui mediu prielnic pentru reluarea convorbirilor între Coreea de Nord și Washington.

În China începe sesiunea anuală de două săptămîni a Parlamentului, care urmează să aprobe decizia Partidului Comunist de modificare a Constituției, pentru a elimina limita de două mandate la președinție, deschizându-i astfel drumul președintelui Xi Jinping pentru menținerea puterii pe termen nelimitat.

Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian vizitează Iranul, după ce a declarat că Teheranul trebuie să răspundă îngrijorărilor privind programul său de rachete balistice, sau riscă noi sancțiuni.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG