Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova lansează proiectul: „Asistență Tehnică pentru susținerea dezvoltării Organizațiilor Societății Civile (OSC) din Republica Moldova”, finanțat de UE.

Centrul pentru Asistență Juridică pentru persoane cu dizabilități anunță o conferință de presă despre „Monitorizarea implementării Acordului de asociere Moldova – UE, în domeniul dizabilității”.

Alianța pentru Centenar organizează o conferința de presă cu tema „Marea Adunare Centenară din 25 martie”.

La parlament vor avea loc ședințe ale comisiilor parlamentare.

În contextul Zilei Internaționale de Acțiune pentru Râuri, marcată anual pe plan internațional pe data de 14 martie, un grup de organizații ale societății civile și activiști civici invită populația și mass-media la o acțiune de protest pentru „Salvarea fluviului Nistru”.

Din agenda internațională:

Adjunctul secretarului de stat american Wess Mitchell se afla într-un turneu în Balcani și, după ce a fost la Pristina și Skopje, se va afla astăzi și în zilele următoare la Atena și Nicosia.

În Crimeea anexată de Rusia în 2014 are loc astăzi un miting electoral al lui Vladimir Putin, candidat pentru încă un mandat la Kremlin. Și, la Londra, la Centrul de cercetări și analize politice Chatham House are loc o dezbatere despre cei patru ani de anexare a Crimeii – dezbaterea este intitulată „Crimeea, verificarea faptelor”.

Parlamentul de la Berlin se așteaptă să îi dea un nou mandat de cancelar Angelei Merkel.

Națiunile Unite vor da publicității un raport al fericirii globale.

XS
SM
MD
LG