Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Săptămâna aceasta este așteptată la Chişinău o delegație a unor parlamentari din Comisia pentru afaceri externe și din Comisia pentru buget a Uniunii Europene, informează Parlamentul R.Moldova. Delegația Comisiei pentru afaceri externe va fi formată din 13 eurodeputați și este condusă de Laima Liucija Andrikiene. Această delegație se va afla în Moldova între 3 și 6 aprilie. Delegația Comisiei pentru buget este condusa de Sigfried Mureșan.

Tot în aceasta saptamina, astazi șipână joi, 5 aprilie, va vizita Chişinăul și o delegație a Comisiei de monitorizare a Adunării parlamentare a Consiliului Europei, din care fac parte co-raportorii pentru Moldova, Egidijus Vareikis si Maryvonne Blondin.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:02 0:00
Link direct

Pe 5 aprilie, Parlamentul de la Chişinău anunță că va avea loc reuniunea Comitetului parlamentar de asociere Moldova - Uniunea Europeană. La această reuniune sunt așteptați europarlamentarii Andi Cristea, Michal Boni și Norica Nicolai.

Pe plan international astăzi este Ziua mondiala pentru a familiariza lumea cu problemele autismului și pentru a responsabiliza femeile și femeile care au aceasta boală.

Este si Ziua internaționala a Cartilor pentru copii. Letonia este țara care patronează aceasta zi…

Pe agenda politica internatională, vor fi urmărite evolutiile legate de expulzarile de diplomati rusi din Statele Unite si tari occidentale, printre care si Moldova si măsurile de răspuns ale Moscovei. Occidentul, guvernele din 29 de țări, au expulzat peste 150 de diplomati rusi ca răspuns la otravirea cu un gaz neurotoxic a fostului agent dublu rus Serghei Skripal si a fiicei sale, o acțiune pe care Londra o pune în seama Rusiei. Kremlinul neaga orice implicare. Skripal este cetătean britanic, dar fiica sa este cetatean rus. Ambii se afla in spital, dar starea de sănătate a Iuliei Skripal se imbunătățeste rapid, spre deosebire de cea a tatalui ei

XS
SM
MD
LG