Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Repere din agenda zilei prezentată de Moldpres:

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, se află într-o vizită de o săptămână în Statele Unite, unde are planificate întrevederi la mai multe instituții americane și internaționale, inclusiv la Congres, Departamentul de Stat și Fondul Monetar Internațional.

Premierul Pavel Filip întreprinde, astăzi, o vizită de lucru în Ucraina, unde va participa la Forumul de Securitate de la Kiev. În marginea forumului, se va întâlni cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi premierul Volodimir Groisman.

Agenda zilei
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct

O delegație a Comisiei Electorale Centrale, condusă de președinta CEC, Alina Russu, își încheie o vizită în Azerbaidjan, unde tocmai s-au încheiat alegerile prezidențiale câștigate din nou de liderul autoritar Ilham Aliyev.

Câteva repere din agenda internațională prezentată de agenția Reuters:

La Bruxelles, președintele Consiliului European, Donald Tusk, îl primește pe noul premier slovac Peter Pellegrini.

La Ohrid, în Macedonia, ministrul de externe Nikola Dimitrov îl găzduiește pe omologul său grec Nikos Kotzias pentru convorbiri despre denumirea disputată a fostei republici iugoslave.

Ministrul de externe german Heiko Maas călătorește la Dublin pentru convorbiri cu omologul său irlandez Simon Coveney.

La Madrid, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, se întâlnește cu regele Felipe al Spaniei și cu premierul Mariano Rajoy.

Președintele polonez Andrzej Duda și cel israelian Reuven Rivlin vor participa, la Auschwitz, la un marș anual de comemorare a victimelor fostului lagăr nazist al morții.

Astăzi este marcată Ziua Internațională a zborului omului în spațiu.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG