Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Asociația Promo-LEX va prezenta cel de al 3-lea raport al Misiunii de observare a alegerilor locale din 20 mai.

Asociația Presei Independente va găzdui Conferința națională cu tema „Mass-media locală: Quo Vadis?”.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:10 0:00
Link direct

La Filarmonică va avea loc o ceremonie oficială cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, care sunt marcate astăzi. Iar Muzeul Național de Artă al Moldovei va inaugura expoziția: „Peisajul – spațiu deschis către infinit (gravură, sec. XVI-XIX)”.

Premierul Pavel Filip și Comisarul European Corina Creţu vor susține o lecție publică pentru studenții Academiei de Studii Economice, privind colaborarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Din actualitatea internaţională:

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, îl va primi la Casa Albă pe Secretarul General al ONU, Antonio Guterres. S-a anunțat că cei doi lideri vor discuta despre amenințările și provocările comune, inclusiv Coreea de Nord și Siria, precum și despre reforma Organizației Națiunilor Unite.

Cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin se vor întâlni în orașul Soci, din sudul Rusiei. Joi, la Sofia, în capitala Bulgariei, unde a participat la summitul UE – Balcanii de Vest, Merkel a declarat că nu are de gând să discute cu Putin despre noile sancțiuni americane impuse Rusiei. Cancelarul german a spus că va discuta cu președintele rus despre acordul nuclear iranian, situația din Siria și Ucraina.

Kremlinul a anunțat că la Soci președintele Vladimir Putin va discuta cu premierul Dmitri Medvedev despre noua componență a guvernului rus. Iar după întrevederea cu Angela Merkel va prezida o ședință dedicată consolidării forțelor armate și dezvoltării industriei militare.

XS
SM
MD
LG