Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

La Chișinău, Delegația Uniunii Europene va lansa, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, Săptămâna Europeană a Energiei Durabile. În cadrul acesteia va avea loc și o dezbatere despre orașele inteligente și cum poate fi transformat Chișinăul într-un oraș „verde”.

Tot în parcul central, puțin mai devreme, președintele Igor Dodon, ar urma să depună flori la bustul lui Alexandr Pușkin, de ziua poetului rus, care mai este marcată și ca Ziua internațională a limbii ruse.

În Piața Marii Adunări Naționale a fost anunțată o nouă acțiune de protest împotriva scumpirii carburanților.

Institutul „Viitorul” organizează o conferință cu tema „Evoluțiile și provocările privind securitatea regională: în obiectiv R. Moldova și Ucraina”. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Black Sea Trust for Regional Cooperation.

„Implementarea Acordului de Asociere și prioritățile-cheie în avansarea dialogului dintre Moldova și Uniunea Europeană” va fi tema unei dezbateri organizate de Platforma Națională a Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă în perioada 4–7 iunie la sesiunea Consiliului Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD), de la Geneva.

Din agenda internaţională:

Secretarul de stat american Mike Pompeo se întâlnește la Washington cu ministrul japonez de externe, Taro Kono.

La Londra, premierul britanic Theresa May va purta discuții cu primul ministru norvegian, Erba Solberg.

Institutul pentru Economie și Pace va lansa astăzi Indicele Global de Pace pentru anul 2018 – un clasamentul al celor mai sigure ţări din lume.

XS
SM
MD
LG