Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

La Chișinău, comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe va audia raportul de activitate a Consiliului Concurenței pentru anul 2017.

Centrul de Analize și Investigații Sociologice, Politologice și Psihologice CIVIS va prezenta un studiu de evaluare a impactului Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va inaugura un Laborator de expertiză genetică medico-legală, primul de acest fel în Republica Moldova.

La Guvern va avea loc o conferință de presă dedicată Festivalului de muzică clasică în aer liber – DescOPERĂ, ajuns la a treia ediție. Festivalul va avea loc, ca și până acum, în satul Butuceni, pe malul Răutului, în rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, în perioada 15-17 iunie. Este singurul festival de acest fel în Europa de Est. Din program: cantata Carmina Burana, opera Nabucco și valsuri de Johann Strauss – sub bagheta dirijorului austriac Friedrich Pfeiffer.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, își încheie vizita de lucru în Canada.

Din actualitatea internaţională:

Secretarul de stat american Mike Pompeo se va afla la Seoul, în Coreea de Sud, urmând să plece mâine la Beijing, capitala Chinei.

Președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarović, va ține o prelegere la Bruxelles cu ocazia împlinirii a cinci ani de la aderarea țării sale la Uniunea Europeană.

XS
SM
MD
LG