Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția Moldpres:

La Chișinău, are loc ședința guvernului Filip pe fundalul planurilor de remaniere guvernamentală anunțate de Partidul Democrat.

Se întrunesc în ședințe mai multe comisii permanente ale parlamentului

Institutul pentru Politici și Reforme Europene organizează o masă rotundă despre provocările și perspectivele dialogului cu Uniunea Europeană.

Oficiul Național Erasmus+ lansează o nouă ediție a campaniei naționale de informare, dedicată studenților și staff-ului universitar din R. Moldova.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, se află în vizită de lucru în China.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, își încheie o vizită în România.

Astăzi, începe la Chișinău, Reuniunea Teatrelor Naționale românești, ediția a IV-a, eveniment care va marca deschiderea stagiunii a 97-a a Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova și Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale al României.

Iată și câteva repere ale agendei internaționale prezentată de agenția Reuters:

Președintele francez Emmanuel Macron călătorește la Salzburg, în Austria, pentru o reuniune informală a Uniunii Europene, care va începe mâine.

Ministrul de externe german Heiko Maas vizitează Albania pentru convorbiri cu premierul Edi Rama și alte oficialități albaneze.

Șefa politicii externe europene Federica Mogherini se întâlnește la Bruxelles cu ministrul de Externe din Oman, Yusuf bin Alawi bin Abdullah.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG