Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Avocații omului de afaceri Veaceslav Platon, deținut în Penitenciarul nr. 13, se vor întâlni cu clientul lor, miercuri, 6 martie. Astăzi, condamnatul a fost asigurat cu ziare și urmează a fi consultat de un medic stomatolog. Biroul Avocatului Poporului a anunțat, marți, într-un comunicat de presă, că acțiunile au loc ca urmare a vizitei ombudsmanului în penitenciar, la 1 martie, transmite IPN. Veaceslav Platon a fost reținut în iulie 2016, fiind condamnat la 30 ani de închisoare în baza a două dosare penale intentate pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Veaceslav Platon susține că este nevinovat.

Mai notam din agenda din Moldova, o ședință de guvern, lansarea oficială a proiectului Uniunii Europene „Abilitarea cetățenilor Republicii Moldova” și o conferință de presă a asociației Unirea ODIP cu tema Râul Bîc – poluare continuă și investiții românești.

Dina agenda internațională:

La Bucureşti astăzi are loc votul în parlament asupra moțiunii simple depusă de Partidul Național Liberal și susținută de Uniunea Salvaţi România și de celelalte partide din opoziție și intitulată „Luați mâinile murdare de pe Justiție”. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, tocmai și-a prezentat în aceasta săptămână bilanțul de doi ani de ministeriat în cea mai complicată postură – procurorii și judecătorii protestează și au activitatea suspendată, la mitingurile din ultima vreme din mai multe orașe se cere demisia sa.

La Geneva, Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite își va prezenta astăzi raportul anual.

Human Rights Watch anunța un raport despre situaţia copiilor din Irak, suspectați că ar fi asociați cu ISIS și care sunt torturați și abuzați.

Fundaţia Memoria din Rusia anunță o conferinţă de presă despre situaţia lui Oiub Titiev, șeful biroului din Cecenia al organizaţiei care se află în detenție.

La Belgrad, sosește astăzi premierul Italiei, Giuseppe Conte, care are prevăzute întrevederi cu președintele Serbiei, Aleksandar Vučić.

La Paris, Organizaţia pentru Cooperare Economică si Dezvoltare, OECD își prezinta prognoza pentru economiile importante ale lumii.

La Praga, începe astăzi Festivalul International al Filmului Documentar – One World – festival de la care va vom prezenta filme și regizori… Festivalul va dura 11 zile, până pe 17 martie.

XS
SM
MD
LG