Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, potrivit agendei agenției IPN, Ambasada României în Republica Moldova, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și Platforma Națională a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic, desfășoară conferința cu genericul: „Parteneriatul Estic la 10 ani – Împreună, mai puternici”; Deputații Blocului politic ACUM, Platforma DA și PAS, Iurie Reniță și Vladimir Bolea, aleși pe circumscripțiile uninominale nr. 26 Centru, Buiucani și nr. 27 Buiucani, organizează o conferință de presă cu genericul: „Măsurile legislative ce se impun pentru redresarea situației în domeniul construcțiilor ilegale din capitală”; Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău, inițiază masa rotundă cu tema: „Sunteți pro sau contra pentru crearea adăpostului pentru de animale, îngrijirea animalelor fără adăpost și fără stăpân din municipiul Chișinău?”

Din agenda internațională, prezentată de Reuters: la Beijing are loc un summit internațional pe tema inițiativei chineze de construcție a infrastructurii moderne care să unească Asia cu vestul Europei; liderul nord-coreean Kim Jong Un urma să sosească cu trenul în extremul orient rusesc, unde are programat pentru mâine un summit cu președintele rus Vladimir Putin. Pe plan mondial, această săptămână se marchează drept Săptămâna imunizării.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG